Ev üsulu nagets
İnqridientlər
- Toyuq filesi500 qr
- Panko1 kasa
- Duru yağ2 yemək qaşığı
- Duz1 çay qaşığı
- Qara istiot1 çay qaşığı
- Qırmızı bibər tozu1 çay qaşığı
- Sarımsaq tozu (istəyə görə)1/2 çay qaşığı
- Soğan tozu (istəyə görə)1/2 çay qaşığı
- Un1 kasa
- Yumurta2 ədəd
- Günəbaxan yağı1.5 stəkan
Hazırlanma qaydası
Filenin yağını və dərisini çıxarıb, iri kvadratlara kəsin və rondodan keçirin.
Üzərinə panko, yağ və ədviyyat əlavə edib qarışdırın.
Əllərinizi yağla yüngülcə yağlayın və masanın üzərinə streç qoyaraq üzərinə hazırladığınız qarışığı əlavə edin. Əlinizlə 1 barmaq qalınlığında qarışığı hamarlayaraq düzləşdirin.
Nuggetləri kvadrat formasında kəsin. Bir boşqaba əlavə edin və dondurucuda 10 dəqiqə saxlayın.
Dondurucudan çıxardıqdan sonra nuggetləri un ilə bulayın.
Daha sonra unla üzlənmiş nuggetləri duz və çırpılmış yumurta olan qarışığın içinə salın.
Nuggetləri panko ilə bulayın.
Geniş dibli tavada günəbaxan yağını qızdırın. Nuggetların hər iki üzü qəhvəyi rəngə çevrilənə qədər orta istilikdə qızardın.
Bişmiş nuggetləri salfetka üzərində qısa müddətə dinləndirin.