Toyuq sote I Ramazan süfrəsi üçün asan resept
İnqridientlər
- Duru yağ2 yemək qaşığı
- Toyuq filesi300 qram
- Soğan1 ədəd
- Yaşıl bibər1 ədəd
- Bolqar bibəri1/2 ədəd
- Doğranmış pomidor1 ədəd
- Duz1 çay qaşığı
- İstiot1 çay qaşığı
- Qırmızı istiot1 çay qaşığı
- Quru nanə1 çay qaşığı
Hazırlanma qaydası
Tavaya 2 xörək qaşığı yağ əlavə edin və üzərinə 300 qram doğranmış toyuq filesini əlavə edib yüksək odda qovurun.
Bişmiş toyuğun üzərinə 1 ədəd doğranmış soğan əlavə edin və qovurmağa davam edin.
Doğranmış yaşıl bibəri və doğranmış yarım qırmızı bolqar bibəri əlavə edin.
1 ədəd doğranmış pomidoru tavaya əlavə edin.
Yemək biraz suyunu çəkdikdən sonra bir çay qaşığı duz, qara bibər, qırmızı bibər ləpəsi və quru nanə əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Yaxşıca bişəndən sonra toyuq sotenizi ocaqdan götürün. Nuş olsun!
QEYD: Toyuq sotesini dibi yanmaz/yapışmayan böyük bir tavada hazırlayırsınızsa, yağdan istifadə etməyin. Əks halda, çox az miqdarda (məsələn, 1 çay qaşığı) yüksək ərimə qabiliyyətinə malik bir növ yağdan istifadə edin. Tavanı və istifadə etdiyiniz yağı əvvəlcədən qızdırın. Əlavə su istifadə etməyin, çünki qızardılan zaman doğranmış və soyulmuş pomidor və bibər öz şirələrini itirə bilərlər. Ocaqdan götürdüyünüz soteyə arzu etdiyiniz quru və təzə ədviyyatlarla da əlavə dad verə bilərsiniz.