Kakaolu Cupkek
İnqridientlər
- Kərə yağı200 qr
- Əridilmiş kərə yağı2 xörək qaşığı
- Yumurta2 ədəd
- Toz şəkər1 stəkan
- Duru yağ1/2 stəkan
- Süd1 stəkan
- Un2 stəkan
- Kakao2 xörək qaşığı
- Vanil2 paket
- Qabartma tozu1 paket
- Pudra şəkəri1 stəkan
Hazırlanma qaydası
2 ədəd yumurtanı 1 su stəkanı qədər pudra şəkəri ilə qarışdırın.
Sonra növbə ilə 2 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağını, yarım çay stəkanı duru yağı və 1 çay stəkan südü əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
Üzərinə 2 stəkan un, 2 xörək qaşığı kakao, 1 paket vanil və qabartma tozunu əlavə edin.
Spatulanın köməyi ilə yaxşıca qarışdırın.
Hazırladığınız qarışımı yağlanmış qəliblərə bölün və əvvəlcədən isidilmiş 175 dərəcə sobada təxminən 20 dəqiqə bişirin.
Krem üçün; Otaq temperaturunda 200 qram kərə yağını qaymaqlı bir tutarlılığa gələnə qədər çalın. Üzərinə 4 xörək qaşığı süd, 1 paket vanil əlavə edib çalmağa davam edin.
Sonda 1 stəkan şəkər tozunu əlavə edib məhlul ilə tamailə birləşənə qədər qarışdırmağa davam edin.
Soyumuş keklərin üzərinə hazırladığınız kremi sıxın.
Kekin üzərinə istəyə bağlı meyvə və ya tort bəzəyi əlavə edə bilərsiniz.